Victoria per al CR Sant Cugat en el seu primer partit en DHB

El femení del CRSC, treu les dents davant del GEIEG emportant-se la victòria per 44-5 en la primera jornada de lliga.

El Club de Rugby Sant Cugat, va guanyar diumenge passat 10 de gener al GEIEG en La guinardera per 44-5. En aquest partit les debutants del CR Sant Cugat van tornar al terreny de joc en partit oficial després de 10 mesos parades per culpa de la pandèmia actual. Amb aquesta victòria, el CR Sant Cugat es col·loca entre les quatre primeres de la classificació de la DHB.

El partit es va dur a terme sota unes condicions climàtiques adverses, la pluja i el fred van alentir la velocitat de la pilota. A mesura que passaven els minuts de la trobada i el fred calava juntament amb el cansament en els cossos de les jugadores, van començar a caure pilotes a terra en molts intents de joc obert. Oportunitat que no va saber acabar d’explotar la potència física de l’equip gironí i sí el CR Sant Cugat, que va aprofitar la seva velocitat i tècnica per a introduir jugadores llançades en els espais de la defensa del GEIEG avançant moltíssims metres en aquestes incursions. Cal destacar com a protagonista d’aquesta estratègia així com del partit en general la jugadora Elisabet Segarra del CR Sant Cugat, ja que a més de mostrar un gran coneixement i desenvolupament del joc, va ser l’encarregada d’anotar 4 assajos, gairebé la meitat dels punts de l’equip local.

La primera part va arrencar amb tots dos equips molt ficats en el partit i després de la primera melé del partit una pilota ràpida va arribar a les mans de Bet Segarra i amb la seva increïble velocitat va aconseguir desmarcar-se. El partit va continuar desenvolupant-se amb una lluita contínua de canvis de pilota i defensa. A partir dels 10 minuts de trobada, el GEIEG, es va fer amb una mica més de control sobre el partit i aquest va mantenir una forta pressió portant el joc al camp del Sant Cugat, ja que el joc es va alentir i les noies de Girona van aprofitar el seu físic per a aconseguir el seu primer i únic assaig del partit pujant un 10-5 en el marcador per al conjunt local.

El crono corria a la Guinardera i no va anar fins que van faltar 5 minuts per a la mitja part, que en un llançament de Kathleen Keller entre la defensa del GEIEG i la insistència de la mitja melé Carla Pagán amb una sèrie de fases ràpides buscant continuïtat, la pilier del Sant Cugat, Paula Nieto, acabés assajant i portant al seu equip amb un 15-5 en el marcador al descans.

A la segona part de la trobada, el CR Sant Cugat va sortir encès i concentrat. I així es va demostrar, ja que de nou, Bet Segarra al cap de pocs segons de la segona part de la trobada, va tornar a trobar un espai i amb la seva velocitat va aconseguir posar la pilota sota els pals, seguit de la primera transformació de la trobada a les mans de Ani Iglesias, deixant el marcador amb un 22-5.

Sembla que tots dos equips es van posar d’acord i van repetir l’ocorregut en la primera part. El nivell d’intensitat de totes dues defenses va ser increïble amb molta pressió en les sortides de pilota dels rucks. Però encara que el GEIEG, va tenir el sistema de joc i les condicions a favor seu, la velocitat i experiència de les jugadores del Sant Cugat, es va aprofitar de la falta de visió de joc defensiu que en alguns moments va tenir l’equip gironí. I encara sense haver-se complet la meitat del segon període, el marcador ja estava 39 a 5 per a l’equip local gràcies a dos ràpids assajos de Bet Segarra. La segona part va concloure amb un 44-5 minuts després d’un assaig de Alysha Stone. Demostrant així la superioritat del CR Sant Cugat tant en atac amb el seu sistema de joc ofensiu i en defensa amb una ferocitat aclaparadora.

No van ser tot alegries en aquesta trobada, dues jugadores del Sant Cugat, la talonadora Kathleen Keller va haver de ser atesa i retirada del terreny per una lesió després d’un cop i Andrea Gonzalez recanvi de Kathleen Keller després de la lesió d’aquesta, també va haver de ser atesa en el terreny de joc i treta del camp per un cop en el genoll.