DERROTA ENFRONT DEL CHAMI

Diumenge passat 4 de febrer de 2024 es va disputar en els camps de Pepe Rojo (Valladolid) l’últim partit de la primera fase de la Lliga Iberdrola entre el nostre sènior femení A i les locals d’El Salvador.

L’inici del partit va reflectir que aquesta trobada es veuria igualat ja que cap dels atacs va aconseguir sobrepassar la defensa rival amb facilitat. No va ser fins al minut 11 que un petit error tècnic va suposar l’obertura del marcador de la mà de Tecla per part del conjunt blanc-i-negre. No obstant això, les jugadores de Sant Cugat es van mantenir fèrries en defensa i van aconseguir romandre durant la major part del primer temps en camp contrari però sense poder sumar punts en el marcador. La indisciplina de tots dos equips va brindar oportunitat d’aprofitar cops de càstig centrats però només Alba *Alpín no va deixar passar l’ocasió anotant 3 punts més per a les locals. Amb el temps de la primera part arribant a la seva fi la línia del Sant Cugat va aprofitar l’espai per fora i aconsegueix posar l’oval de la mà de *Bet Segarra i amb la posterior transformació d’Inés Bueso-*Inchausti. Per desgràcia per a l’equip català un altre error tècnic va suposar anar-se al descans amb un altre assaig de diferència quedant el marcador 15-7.

Les *santcugatenses van entrar al camp a l’inici de la segona part amb clara intenció de donar la volta al partit i van aconseguir acostar-se en el marcador a penes a l’inici quedant a tan sols 3 punts de les locals. Però les blanc-i-negres van respondre amb contundència aprofitant els errors de les visitants i allunyant-se en el marcador fins a un resultat 32 – 12, no sense que les nostres jugadores aconseguissin un últim assaig de la mà de *Bet Segarra una altra vegada, convertint-se en la segona màxima anotadora de la Lliga Iberdrola amb 6 assajos just per darrere de l’oponent Tecla *Masoko que acumula fins a 7 posats.

Amb un resultat final de 35 – 17 sense prima ofensiva per a les *chamizas, les jugadores del primer equip mantenien la seva 4a plaça en la lliga a costa del resultat que es jugava gairebé simultàniament entre Barça i *CRAT, que va acabar inclinant-se per les gallegues. Això va suposar que després de la classificació final de la primera fase, les nostres jugadores mantenen la plaça en la màxima categoria nacional i a més opten, després d’una fase regular dins del grup A (format pels 4 primers de la taula) a classificar-se per als *play *offs. Al llarg de les pròximes setmanes les del Sant Cugat rebran en la *Guinarderea al *CRAT, *Majadahonda i El Salvador respectivament i les classificació obtinguda atorgarà als 2 primers una passada directa a semifinals, i al 3r i 4t l’opció de guanyar-se un lloc en aquests partits contra els 1r i *2ºs del grup B (format pel 5è-8è llocs de la primera fase).