CRÒNICA DEL PARTIT ENTRE EL CRSC i EL BUC – 29.09.18

Un molt bon ambient a la graderia va rebre al primer equip del Sant Cugat aquest dissabte a la tarda a la Guinardera. Primer partit a casa dels nostres i primera victòria.

El resultat final, 48 a 16, reflecteix prou bé la diferència que hi va haver al camp durant el partit, tot i que ja sabeu, si mai heu jugat a rugby, que cada punt que es fa i cada punt que no et fan, és el resultat d’un esforç i d’una lluita importants.

Per als qui no estem especialment a prop de l’equip, el partit ens havia de resoldre uns quants dubtes, i el SantQ, ho va fer. Jugant amb el vent en contra, el SantQ va jugar des del començament al joc que millor sap fer i que més bons resultats ens ha donat fins ara: a la mà des de dins de la línea de 22. I no van trigar gaire a arribar el primers punts: un drop sorpresa al minut 2 i un assaig al 9. Sense un excés de pilota, el BUC va fer mal amb les seves arribades i al descans, el resultat era un ajustat 14 a 11 per als de casa, després d’una èpica defensa a la línia de marca.

Però el començament de la segona part va ser decisiu i va marcar la tendència de la resta del partit. Tres assajos transformats en cinc minuts, desbordant al rival en velocitat, amb un joc obert i espectacular va posar les coses al seu lloc. Hi van participar diversos jugadors de l’equip, però van ser els back three els qui van acabar culminant les jugades. Espectacle a la Guinardera.

A partir d’aquí, el joc va entrar en una fase menys dinàmica, però que també s’ha de saber jugar. Tres exclusions temporals, dues del Sant Cugat (per faltes reiterades) i una del BUC (per placatge perillós) van adormir un partit on encara s’han de comentar algunes altres coses.

En positiu: molt bé la davantera en determinades fases del joc, especialment a la melé (dominants), en defensa i en una jugada brillant; un maul que va avançar quinze o vint metres i que va acabar amb una altra marca espectacular, executada per la línia; molt bé també els mitjos, 9 i 10, dirigint l’equip i la pressió dels nostres flankers.

Però crec que també hi ha punts a millorar. Cal fer un esment especial a les touche. No van estar tan malament com s’havia vist en alguna altra ocasió la temporada passada, però tampoc se’n van guanyar gaires de netes i controlades. I crec que s’haurà de revisar el joc al peu. Sé que el SantQ, gairebé per definió hi juga poc, però és una part del joc que ens pot fer molta falta en alguns moments de la temporada i s’haurà de treballar. Per acabar, en els aspectes a millorar o controlar, atenció a les passades llargues planes. En el partit van funcionar molt bé, però l’any passat vam patir uns quants “disgustos”.

Crec que el partit es pot resumir amb una frase: victòria amb bones sensacions del SantQ i a seguir treballant!