Jorge Ortiz i Dani Barranco, subcampions d’Europa Sub-20 de rugbi amb Espanya

Els santcugatencs, de 19 anys i jugadors del primer equip del Club de Rugby Sant Cugat, han estat dels jugadors que més minuts han jugat

Els santcugatencs i jugadors del primer equip del Club de Rugby Sant Cugat, Jorge Ortiz i Dani Barranco, han estat, amb la selecció espanyola, subcampions d’Europa Sub-20 de rugbi. En la final, Espanya ha perdut (25-3) amb Portugal, defensor del títol i amfitrió del torneig. En les semifinals, el combinat espanyol ha derrotat (30-0) a Rússia i en quarts de final ha superat Ucraïna (81-0). Espanya ha aconseguit la seva segona plata consecutiva en l’europeu sub-20.

Jorge Ortiz i Dani Barranco, ambdós de 19 anys, són dels jugadors que més minuts han defensat la selecció i tots dos han fet una marca. Al CR Sant Cugat, Ortiz juga en la posició de 3a línia, i a la selecció ho ha fet de 2a línia, mentre que Barranco ocupa la demarcació de centre i a l’europeu ha jugat de 3a línia.

Jorge Ortiz: «Ha estat un europeu especial»

Jorge Ortiz ha assenyalat que aquest Campionat d’Europa «és especial per mi perquè és l’últim que he jugat en les categories inferiors. Ja vaig jugar l’europeu sub-18, on vam ser cinquens». El santcugatenc també ha explicat que una segona posició «és un bon resultat, però té un gust amarg perquè volíem guanyar. En la final no ens van sortir les coses». Barranco també va jugar un europeu sub-18, diferent del d’Ortiz.

Amb el CR Sant Cugat, Jorge Ortiz ha guanyat, entre altres títols, un Campionat d’Espanya sub-14 i un altre sub-16, mentre que Dani Barranco ha aixecat un estatal sub-14, un sub-16 i un sub-18. Amb la selecció catalana, els dos jugadors, formats al CR Sant Cugat des de les categories sub-14 i sub-12, han guanyat un estatal sub-16 i sub-18 (Ortiz) i un sub-16 i dos sub-18 (Barranco).

El Campionat d’Europa Sub-10 s’ha jugat a Coïmbra (Portugal) del 8 al 14 d’abril i la classificació final ha estat la següent: Portugal, Espanya, Rússia, Holanda, Romania, Ucraïna, Polònia i Portugal Centre Nord.