El Sub16 es proclama subcampió d’Espanya després de perdre 24 a 13 amb el C.R. Alcobendas.

Un cap de setmana molt intens pels jugadors del Sub16 a Valladolid; l’equip A encabit en el grup B, comença dissabte 11 a les 9h45 amb un disputat partit amb R.C. València.

La primera meitat del partit amb un clar domini dels de Sant Cugat però que no acaben de definir, amb un cop de càstig d’avantatge se’n van al descans amb 0 a 3 al marcador. Comença el segon temps dominant l’equip Valencià però tampoc acaba de definir, els de casa aprofiten un avant dels valencians en la nostra línia de 22 per prendre el control de la pilota i trenar una jugada darrera l’altre fins a plantar-se en la línia de 5 del contrari, on després d’un cop de càstig jugat a la mà aconsegueixen la primera marca del partit posant el 0 a 8 al marcador. Els valencians segueixen dominant i aconsegueixen la seva primera marca amb transformació al minut 28 de joc, amb un marcador de 7 a 8, on els de Dani López i Jordi Hinojosa s’han d’esforçar al màxim, el joc continua ara si, tota l’estona al camp del R.C. València i al minut 32 els santcugatencs fan una important marca davant de pals que amb la transformació posa el 7 a 15 definitiu al marcador.
El següent partit de la jornada de dissabte és amb Atlético San Sebastián/Hernani on els de Sant Cugat van dominar el marcador des del minut 2 fins al final amb un 7 a 26 amb un joc a la ma constant que els guipuscoans no van poder aturar.
Diumenge 12 comença la jornada del Sub16 A amb un important partit amb C.R. El Salvador, on s’ha de definir l’equip del Grup B que anirà a la final; els de casa en tenen prou amb l’empat però no estan disposats a deixar res a l’atzar i surten al camp a marcar les diferencies des del principi, però els de Valladolid s’ho juguen tot en aquest partit, tan sols els hi val la victòria i no afluixen en cap moment; després dels primers 20 minuts de joc, amb un resultat de 10 a 6 a favor de Sant Cugat, els equips se’n van al descans.

Comença la segona meitat sense un clar domini de cap dels dos equips però a mesura que va passant el temps, el joc dels vallesans va prenent el domini de la pilota i del camp i després d’uns parcials 15 a 6 i de 15 a 11 s’arriba al final del partit amb un marcador de 22 a 11 que situa a Sant Cugat a la final.
És el gran partit de la temporada, després de guanyar la final del Campionat de Catalunya i guanyar els tres partits de la fase de grups, ara arriba la final del Campionat d’Espanya, l’equip contrari és un vell conegut dels entrenadors, tant el Dani López com el Jordi Hinojosa saben el que és jugar una final amb Alcobendas a Valladolid, no fa encara dos anys que es guanyava una final com aquesta. Comença el primer temps amb un cop de càstig davant de pals i amb 3 a 0 a favor dels santcugatencs al cap de 4 minuts de joc, donen una mica de tranquil·litat a la grada. Van passant els minuts i el joc dels santcugatencs no té prou continuïtat i els de Madrid aconsegueixen la seva primera marca amb transformació al minut 13; el joc continua sense un clar dominador i al minut 18 arriba un cop de càstig a favor de Sant Cugat molt centrat i el 6 a 7 queda al marcador fins al descans. Comença la segona meitat, per davant 20 minuts de joc, la primera possessió de pilota que aconsegueix Alcobendas acaba amb una marca molt ajustada a la banda i la transformació posa el 6 a 14 al marcador. Els de Sant Cugat no donen res per perdut i segueixen atacant, però el joc dels madrilenys dóna el seu fruit i després d’un cop de càstig des de 40 m amplia la diferència a un 6 a 17. Falten poc més de 13 minuts per la finalització del partit i al minut 34 els vallesans aconsegueixen una marca amb transformació que posa el 13 a 17 al marcador, però l’atac constant d’Alcobendas té el seu fruit i pocs minuts abans de la finalització aconsegueix fer un altre marca amb transformació que posa el definitiu 13 a 24 al marcador. Gran partit dels dos equips però al final la victòria va ser pel R.C. Alcobendas que s’emporta la copa de Campions d’Espanya, el subcampionat queda per Sant Cugat, que tampoc és un mal resultat, tan sols dos equips juguen la final i tan sols un la pot guanyar, moltes felicitats  sub16 A i a continuar treballant.