CRÒNICA DEL PARTIT AMB EL CN POBLE NOU (20/01/18)

I, per fi, s’ha invertit la tendència! Potser el joc del SantQ no ha estat brillant com temps enrere, sobretot a la mà, i s’han comès errors que s’han pagat cars, però en el còmput general del partit, el SantQ ha dominat en possessió, en territori, a les fases estàtiques i, finalment, en el resultat.

Ha començat el partit amb un SantQ que ha encadenat diverses fases pressionant dins la 22 contrària. S’ha acabat el primer llargatac amb un cop de càstig transformat que feia justícia inicial al domini visitant. Però no han trigat gaire els del Poble Nou a capgirar el resultat, més per desencerts del SantQ que per jugades brillants dels locals.

I aquesta ha estat la tònica d’una primera part que ha acabat amb un resultat favorable als locals de 31 a 24, on les defenses han estat toves i el SantQ ha comès força errors.

La segona part ha començat encara pitjor. En un tres i no res, assaig en contra i 14 punts de diferència al marcador que semblava que havien de pesar força, però no ha estat així. Just quan més ho necessitava el SantQ, les coses han començat a rutllar millor.

La superioritat a la melé que s’anunciava a la primera part s’ha confirmant guanyant les pròpies i les seves, fins al punt que s’ha aconseguit més d’un cop de càstig i fins i tot una marca de càstig sota pals. Les touches, un punt feble manifest del SantQ aquesta temporada, han estat força més igualades i, si algú ha estat superior, aquest ha estat el SantQ.

Amb tot aquest domini, jugant bé les fases i alternant davanters i tres quarts, semblava que el partit estava molt ben encarrilat, però encara hem patit un assaig en contra i quan faltaven uns deu minuts pel final, el resultat era d’empat a 38.

I aquí, el gran Iñaki ha pres les decisions que al final, han resultat encertades. Atac del SantQ que semblava que podia acabar amb un assaig, però amb una pilota neta i quan ningú s’ho esperava, Iñaki ha llençat un drop que ha entrat perfectament. Tres punts d’avantatge quan encara quedava partit.

Els del Poble Nou ho han intentat, però el SantQ ha sabut frenar-los i dominar la recta final del partit jugant, sobretot, al seu camp. Quan faltava un minut de partit (però des de fora pensàvem que era una mica més), Iñaki ha transformat un cop de càstig i l’àrbitre ha assenyalat el final del partit.

En resum, un SantQ en línia ascedent guanya, sobretot, i malgrat els errors, gràcies a la superioritat en davantera (totes les línies molt bé) i dos mitjos amb ofici. Un pas endavant que situa l’equip més a mitja taula, en un lloc que crec que mereixem.

Crònica i foto: @TuronManel